zaterdag 4 april 2009

Betaal niet te veel voor een kleine lening

Het valt niet altijd mee om een nieuwe lening af te sluiten. Meestal gaat het bij een kleine lening of hypotheek om een lange termijn beslissing. Daarom is het verstandig om de beslissing goed te overwegen. Stippel alle stappen vooraf goed uit als je een lening wilt afsluiten, en je kunt jezelf heel wat geld besparen.

Breng allereerst je financiƫle situatie in kaart. Wat is op dit moment de status van je BKR registraties? Heb je al eens problemen gehad met te betalen rekeningen of heb je nu nog openstaande schulden? Een openstaande BKR registratie maakt het krijgen van een lening ook niet echt gemakkelijk. Natuurlijk kun je wel lenen met een BKR registratie. Een minilening is hier een voorbeeld van.

Ook moet je zorgen dat je alle stukken bij elkaar hebt. Je zult een kopie van je laatste twee loonstrookjes en je jaaropgaaf bijvoorbeeld al nodig hebben. Als je het beste advies wilt, geef jouw adviseur dan zoveel mogelijk gegevens. Natuurlijk scheelt het ook in de snelheid van toekenning van kleine leningen als je alle stukken keurig op orde hebt.

Een kleine lening offerte kun je makkelijk bij meerdere kredietverstrekkers aanvragen, dus als je de scherpste rente wilt krijgen is dit wel de moeite waard. Als je voorwaardes kunt vergelijken tussen geldlening verstrekkers dan krijg je bijna altijd een betere aanbieding. Schaam ook niet om te melden dat je meerdere offertes naast elkaar legt. Je hebt dan kans op scherpere aanbiedingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten